Pelan Pendapatan (Income Plan)KEFAHAMAN AWAL!!!
Pendapatan yang digelar HIBAH ini perlu dibaca dengan teliti kerana ia melibatkan istilah HADIAH. Yang sebenarnya bukan HADIAH tetapi hasil MINTING atas penciptaan token baru Dinarcoin Kripto atau (DNC). Hanya dengan gabungan FINTECH dan BLOCKCHAIN saja mampu dapatkan token DNC tersebut. Ilmu proses Minting untuk melahirkan 0.1DNC pada setiap 1Dinar itu penting dan proses BURNING  iaitu mematikan Dinar Kripto (DNC) di dunia alam nyata mesti ada. Jadi jika anda terjumpa satu program yang hanya laku dikalangan members saja, itu bukan bisnes dari Pertubuhan Crypto Republic.
PENTINGnya ilmu ini kerana jika anda masih bermain dengan program MLM yang ber platform kan MONEY GAME minda kita asyik memikirkan peratus %, ROI, Pakej2, Pangkat dan lain2. Di Dinar Dirham anda cuma kena faham cara MENYIMPAN, Apa itu Blockchain dan Fintech, Minting dan Burning yang ada dalam BLOG ini!!
Pada awalnya untuk menjadi ahli menyimpan dalam Dinar Dirham anda harus membeli Dinarcoin (DNC) dengan menggunakan matawang kripto Bitcoin atau mana2 matawang kripto yang disahkan oleh sistem ETPS. Oleh kerana program ini program online yang diwujudkan oleh Dinar Dirham maka ahli dari luar negara sememangnya tiada masalah kerana ilmu matawang kripto sudah menjadi kebiasaan buat mereka. Oleh kerana itu Dinar Dirham lebih dikenali dari luar dunia dahulu sebelum program ini dimasukkan ke Malaysia. Pada hal penciptanya adalah anak watan rakyat Malaysia.
Di Malaysia, boleh dikatakan 90% penduduk kita masih belum faham dan masih belum percaya kepada matawang kripto, Blockchain dan juga Fintech. Tambah lagi perkataan Blockchain memang tersangat asing. Justeru itu Dinar Dirham melonggarkan syarat untuk rakyat Malaysia untuk menerima matawang fiat (matawang kertas) US Dollar. Ini untuk mengelakkan naik turun matawang lain yang sangat ketara.
Bila dibawa balik ke Malaysia pelbagai tomahan, fitnah dan pra sangka yang buruk dilemparkan kepada Dinar Dirham kerana mereka TIDAK FAHAMtentang teknologi yang berlegar disekeliling pinggang mereka. Pertama minda MLM. Kedua dah masuk banyak program yang ditipu. Dinar Dirham membawa bisnes alaf baru. Bukan Teksi tetapi Uber/Grabcar!!
Arus teknologi Blockchain akan lebih besar dari arus Internet. Sudah dikaji dan sudah dibuktikan. Aset yang paling berharga sekarang adalah matawang kripto. Fintech adalah inovasi untuk memudahkan sesuatu program/bisnes itu mengendalikan kewangannya tanpa bergantung sangat kepada Bank. Matawang kripto tidak pernah bergantung kepada khidmat bank sehingga Bill Gates pernah berkata “Banking Is Essential But Banks Are Not”Cara perbankan itu perlu tetapi Bank sudah tidak perlu.
Jadi, dari matawang USD yang telah di tukar Introducer Broker atau lain2 IB yang di iktiraf sebagai Exchanger oleh GOLD PRIME TECHNOLOGY LIMITED, maka layak ahli baru menerima Dinarcoin fisikal mengikut harga pasaran emas semasa dan diambil kira juga kadar keuntungan Exchanger matawang kripto.


Untuk memberi ketelusan keatas platform ETPS ini ia berada di private blockchainPengubahsuaian data hanya boleh dilakukan oleh konsensus tanpa berpusat. Maka kerana itu ETPS mampu memberi maklumat kepada anda dalam real time tanpa boleh memanipulasikan data yang sudah ada. Ini memberi ketelusan kepada platform ETPS berbanding dengan bisnes2 emas biasa yang masih menggunakan SERVERS berpusat walaupun cloud server ia tetap berpusat atau centralized dan boleh di hack/godam dan dimanipulasikan.
ISTILAH PRE ORDER. PERMINTAAN DAN PENAWARAN

BAGAIMANA ISTILAH “HIBAH” (Penciptaan Token Baru Dinarcoin Kripto atau (DNC) DIBAYAR KEPADA AHLI DINAR DIRHAM?
DinarCrypto yg di beli untuk crowdfunding diberi less 10% drp harga sebenar emas. Di sini ada proses Pre-Order iaitu kontrak 6 bulan untuk menjadikan DNC anda jadi 100% dan bernilai one to one dengan dinar fizikal di luar sistem.
Sebagai contoh, yang di beli 1 dinar di ETPS itu adalah DNC crypto, aset crypto di dalam sistem Blockchain, sama macam matawang kripto Bitcoin (BTC) dan Ethercoin (ETH), membeli Dinar DNC bukan bermaksud membeli emas, akan tetapi DNC yang di beli itu tadi, dengan guna teknologi terkini telah membolehkan nilainya disandarkan kepada nilai sebenar emas Dinar Fizikal di mana nilai/valuenya di pegged by Gold 999.9 dgn nilai 4.25gram bagi setiap 1 DNC.
DNC itu terus boleh guna sebagai kaedah untuk  memecah kecil nilai kepada aset sandaran dinar fizikal yg sebenar apabila menggunakan wallet digital Blockchain yg dicipta oleh Dinar Dirham.
Untuk melahirkan DNC crypto, ia tidak boleh dicetak sesuka hati kerana menyalahi konsep dan disiplin Blockchain.
Elemen penting untuk mencipta DNC crypto :
1.Whitepaper (Kertas Dasar teknologi penciptaannya Apa? Berapa? Bagaimana? Untuk Siapa?)
2. Crowd Sale
3. Crowdfunding
4. Minting Process
5. Burning Process
Sebagai sistem bebas dan tiada pemilikan individu (decentralized), maka mesti ada penglibatan orang awam iaitu sesiapa saja boleh terlibat dan bukan bersifat hak monopoli 1 orang sahaja. Maka elemen di atas adalah asas dalam penciptaan DNC crypto baru.
Crowdsale (pembelian DNC oleh orang ramai),  Crowdfunding (0rang ramai bersetuju menggunakan pembelian DNC tadi untuk dimasukkan ke dalam Crowdfunding. Dalam hal ini di ETPS bertujuan untuk melahirkan DNC baru melalui kaedah minting).
Minting process (30 hari DNC crypto yg dicrowdfund dalam ETPS akan di apungkan nilainya secara 1 to 1 hedging di platform Dinar MT4 milik liquidity Provider berlesan iaitu Saba Capital. Secara ringkas ianya adalah proses jual beli selama 30 hari dan akan melahirkan 0.1 DNC crypto yg baru untuk setiap 1 dinar yg crowdfunding) dan setiap DNC yg lahir daripada minting kemudian boleh di lakukan burning proses (dicairkan) di mana2 saja di seluruh dunia.
 *DINAR DIRHAM TIDAK TERIMA DUIT DAN TIDAK MEMBAYAR DUIT DALAM TRANSAKSINYA!!!
– 100% adalah crypto.
– Anda membeli produk digital/cryptocurrency (DNC) dgn wang anda. Ia milik anda sendiri. Dan anda beri kepada ETPS bukan duit tapi DNC yg anda beli itu.
DD melaui ETPS menjual DNC crypto kepada anda dan ianya milik anda, ada sijil pemilikan juga untuknya sebagai aset crypto yg boleh dihantar ke dlm ETPS crowdfunding sistem, dan hasil minting daripadanya  adalah dalam bentuk asset crypto DNC. Inilah MINTING PROCESS melahirkan DNC baru berjumlah 0.1DNC, terhasil daripada setiap 1 DNC yg di Crowdfund kan tadi.
Secara ringkasnya, MINTING dalam bahasa teknikalnya adalah proses crowd sale dan crowd fund dalam Blockchain menghasilkan token DNC yang diletak dalam ledger Blockchain supaya ianya selamat tanpa sebarang manipulasi dan tidak boleh dihack!!!
Walaupun anda nampak 0.1 adalah dari 1Dinar bersamaan  10% dari 1Dinar. Anda sudah berfikir yang lain. Jika anda berfikiran begini anda masih lagi membawa sikap MLM yang ada ROI yang ada diluar sana. Proses MINTINGbukan ROI kerana ada jual dan beli Dinar dipasaran emas antarabangsa dan hasilnya bukan wang ringgit tetapi matawang kripto Dinarcoin. Hanya dengan teknologi saja perkara ini boleh dijalankan dengan jayanya!
PROSES BURNING ATAU CAIR/MATIKAN DNC
Anda masih perasan slogan yang selalu dilaungkan oleh ahli Dinar Dirham. “Simpan emas untuk masa depan tapi boleh guna sekarang” adalah proses mematikan Dinar yang lahir itu.
Mematikan atau mencairkan Dinarcoin dari hasil MINTING itu digelar BURNING. Cara nya menghubungkan wallet Dinar Dirham dengan payment gateways diluar sana supaya hasil dari Minting tadi dapat dibelanjakan tanpa usik simpanan asal anda. Sebagai contoh anda menyimpan 50Dinar. Setiap 30 hari dari hasil Minting tadi anda dapat 5Dinarcoin (DNC). Harga 5DNC tidak laku didunia alam nyata. Maka Dinar Dirham adakan satu wallet dalam ETPS supaya pendapatan dari Minting anda boleh di cairkan melalui Bank, Debit kad dll seperti gambar diatas. Juga boleh di tukar kepada matawang asing dimana anda berada diseluruh dunia ini.
Anda boleh keluarkan hibah (hasil minting) anda menerusi Bank anda atau kad debit anda atau pun kad debit yang dikeluarkan oleh Dinar Dirham sendiri Visa Dinar Dirham. Kesemua debit kad yang ada logo Mastercard atau Visa sah digunakan walaupun dimana anda berada didunia ini. Jika anda ada Mastercard salurkan saja hibah anda kesana. Begitu juga jika anda ada debit kad Visa. Contoh: Debit kad WIREX adalah pilihan ramai ahli Dinar Dirham buat masa ini.

DECENTRALIZED DINAR DIRHAM WALLET
Dengan adanya satu Decentralized Dinar Dirham Wallet yang diBlockchain, anda ada 4 matawang kripto dalam wallet tersebut termasuk GSC (Gold Smart Contract).
(a) Bitcoin (b) Ethereum (c) Dinarcoin (d) ZCash.
Pencairan hibah Dinarcoin telah diterangkan seperti diatas. Hanya tinggal Bitcoin, Ethereum (Ethercoin) dan ZCash. Anda boleh juga menukar hibah Dinarcoin anda dan membeli Bitcoin ketika Bitcoin masih rendah tanpa guna Exchanger. Tugas pembelian anda hanya dihujung jari. Bila harga Bitcoin naik anda juga boleh tukar kepada Dinarcoin. Begitu juga cara jadi Exchanger dalam wallet anda sendiri untuk Ethercoin dan Z Cash.
Inilah inovasi FINTECH pertama didunia yang memberi anda fleksibiliti untuk menjadi exchanger anda sendiri tanpa perlu melombong Bitcoin atau mana mana matawang kripto yang lain. Oleh kerana Decentralised Dinar Dirham Wallet ini anda matawang kripto diatas anda tidak perlu menjadi Exchanger kepada matawang kripto tersebut.
Sama seperti diatas. Anda boleh guna Dinarcoin anda untuk beli matawang kripto Ethercoin. Prosesnya sama seperti penerangan untuk Bitcoin tadi!
Atas INOVASI inilah DINAR DIRHAM telah memenangi Anugerah The Best Gold Fintech Provider 2016 dan anugerah itu akan disampaikan ketika Pamiran Forex Di Shenzen, China pada 28hb Oktober 2016. Decentralised Dinar Dirham Wallet ini bukan lah wallet2 biasa yang terdapat dimana mana program emas dan yang pertama didunia!!
CARA MENJADI AHLI DINAR DIRHAM DENGAN MENGGUNAKAN EMAS2 FISIKAL AU999.9
Terma Assets Allocation dalam DinarDirham amat sesuai jika anda mempunyai emas yang tersimpan dan tidak digunakan. Anda menyimpan emas2 ini bertahun tahun tanpa mendapat apa2 pendapatan. Di ETPS (Estimated Time Pool Sharing) menerusi IB akan beli mengikut kadar harga belian IB dan anda boleh jadikan ia sebagai sumber untuk menyimpan dalam ETPS dengan mematuhi syarat2 yang tertentu. Nota akad jual beli akan diadakan nanti.
Emas2 fisikal anda akan dileburkan sehingga menjadi Dinarcoin dan proses Minting bermula dari tarikh akaun anda diaktifkan.
PENDAPATAN DARI MINTING DINARCOIN YANG ANDA SIMPAN.Ini contoh ahli menyimpan 15, 100, 500 hingga kehad 1,000Dinar kerana proses MINTING adalah sama. Sebagai contoh setiap 1Dinar yang anda simpan anda dapat 0.1DNC berbentuk Dinar Kripto (DNC). Jika menyimpan 15Dinar anda akan dapat 1.5DNC setiap 30hari dan dengan kontrak menyimpan selama 6 bulan.
Cuba fahamkan jika anda menyimpa 15Dinar seperti gambar diatas. Setiap 30hari apabila Dinar simpanan anda selesai proses Minting anda akan dapat 1.5DNC. Inilah terma *HIBAH yang dimasukkan terus ke akaun DNC anda dalam real-time. Anda boleh nampak sendiri
Harga emas tidak tetap termasuklah harga matawang kripto. Jadi apabila anda ingin cairkan hibah anda nilainya akan mengikut harga emas semasa. Jika anda setuju dengan kadar harga “we buy” maka anda terus saja cairkan ke dalam wallet USD anda. Dari sana anda boleh transfer ke Bank anda dan berbelanja terus dari kad debit anda. Anda punyai pilihan. Ia amat mudah dan yang penting simpanan pokok anda 15Dinar tidak berubah.
Sebagai CONTOH katakan anda hendak menyimpan 15 Dinar. Harga 1Dinar pada hari itu RM850. Jadi 850 x 15 = RM12,750. Wang RM12,750 ditukar kepada USD dengan kadar yang ditetapkan oleh MIB Crypto Republic International Group, Malaysia berpandukan harga emas dan untung Syarikat sama seperti Money Changer atau Crypto Exchanger. Kemudian bermulanya proses MINTING untuk memberi 1.5DNC (hasil penciptaan Token DNC) setiap 30hari selama 180 hari. (6 bulan).
Nota: Harga 1 Dinar yang dikira adalah contoh. Untuk pengiraan yang tepat harga 1 Dinar semasa yang ada dalam laman web back ofis anda.
Anda boleh pilih sebanyak mana mampu disimpan untuk dapatkan hasil Minting setiap 30 hari. Bolehlah ditakrifkan bahawa hibah adalah pendapatan pasif setiap 30hari tanpa usik simpanan asal anda. Inilah program emas yang sebenar kerana emas mesti digunakan!! Dengan adanya teknologi Blockchain dan inovasi Fintech maka 1Dinar 1400 tahun lalu untuk membeli sekor kambing dizaman Nabi SAW sama seperti sekarang ia itu 1 Dinar = RM850.00 untuk membeli sekor kambing. INFLASI SIFAR jika kita kembalikan penggunaan matawang sebenar ia itu Dinar dan Dirham. Ini boleh berlaku dalam program emas ETPS Dinar Dirham.
MENYIMPAN UNTUK MASA DEPAN TETAPI BOLEH BERBELANJA SEKARANG!
DAFTAR PERCUMA SEKARANG!! JANGAN TUNGGU SAMPAI BESOK!
Itulah Pelan Profit Minting dan Burning Dalam ETPS. Badan NGO Crypto Republic dipertanggungjawabkan untuk melakukan promosi saja dan berlesen!
EMAS2 FISIKAL YANG BOLEH DI JADIKAN SIMPANAN ANDA DALAM DINAR DIRHAM
Setelah 6 bulan kontrak ETPS tamat, anda diberikan pilihan untuk :
✅ Autorestock untuk 6 bulan seterusnya.
✅ Buyback (Harga we buy)
✅ Tebus Untuk Emas Fisikal (Redeem For Physical Gold) – “Dinar Gold Coin” or “GSC-Gold Smart Contract” (1gram, 5gram, 10gram, 20gram, 50gram, 100gram, 1KG)

MENYIMPAN UNTUK MASA DEPAN TETAPI BOLEH BERBELANJA SEKARANG!

TONTON VIDEO INI UNTUK MEMAHAMI BAGAIMANA PROFIT MINTING YANG MAMPU ANDA DAPAT SETIAP 30HARI SELAMA 180 (6 BULAN KONTRAK)


DAFTAR PERCUMA SEKARANG!! JANGAN TUNGGU SAMPAI BESOK!Comments

Popular posts from this blog

How To Invest In DinarDirham

DinarDirham VS. e-Gold! On gold backed digital currencies